Annemarie Smit Content

Over mij

Even voorstellen…
Ik ben Annemarie Smit, een ervaren tekstschrijver, eindredacteur en community manager.

Content is de rode draad op mijn CV. Na mijn studie Vertaalwetenschap (met hoofdtaal Engels) aan de Universiteit van Amsterdam ging ik als bureau- en eindredacteur aan de slag voor uitgeverij Reed Business. Na een paar jaar maakte ik daar de switch van vaktijdschriften naar online content. Na tien jaar bij Reed Business werd het tijd voor iets anders. Ik werd content manager bij reisorganisatie Thomas Cook. Daar hield ik me onder meer bezig met het optimaliseren van de productinformatie over accommodaties en de productie van landing pages over bestemmingen voor SEO- en SEA-doeleinden. Ook bij de internationale reisorganisatie Expedia.nl ‘deed’ ik bijna 5 jaar de content. Ik schreef blogs en teksten over bestemmingen ter inspiratie voor reizigers. Daarnaast redigeerde en publiceerde ik teksten die freelancers en reisbloggers voor Expedia schreven en beheerde ik de social media-kanalen.

Reisblog
In 2015 ben ik begonnen met mijn eigen reisblog Ishetnogver.nl, over de reizen die ik maak met mijn gezin. Op mijn blog komen mijn grootste passies samen: reizen, schrijven en fotograferen. Ik run mijn blog in mijn eentje; ik beheer dus zelf mijn website en schrijf alle (SEO-vriendelijke) teksten, maak alle foto’s en doe alle social media om mijn blogs onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Ik ben heel actief op Twitter, Instagram, Facebook en Pinterest.

Freelancen
In januari 2016 startte ik als freelancer. Je kunt bij mij terecht voor contentcreatie, tekstredactie & -correcties, vertalingen (Engels/Nederlands) en het beheer van social media. Ik heb ruime ervaring met diverse CMS-systemen, waaronder WordPress. Ik heb voor verschillende opdrachtgevers gewerkt en me beziggehouden met teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen, van zwangerschap en baby’s tot sieraden, parfums en steigers & ladders. De teksten varieerden van het schrijven van uitgebreide artikelen of blogs, tot productomschrijvingen, meta descriptions (SEO) en teksten voor de FAQ’s van een webshop.

Maar – en dat zal niemand verbazen – het meest bedreven ben ik in het schrijven van inspirerende teksten over reizen en bestemmingen. Dat deed ik onder meer voor Thomas Cook, Expedia (bijvoorbeeld deze tekst over Slovenië) en Wereldreizigersclub, zoals deze over Calgary en deze over Gdansk. Verder schreef ik ook online reisgidsjes voor een internationaal autoverhuurbedrijf en was ik proeflezer (/corrector) voor de reisgids ‘On a roadtrip’ van Mo’Media. Voor een website over vakanties met kinderen beheer ik Facebook en Pinterest.

Annemarie Smit Content Management
KvK: 64895254